Hypotheek verhogen

 

Extra financiering nodig voor uw woning? Verhoog uw hypotheek.

 
Wilt u uw huis verbouwen? Een grote uitgave doen? Of de hypotheek van uw partner overnemen? Wanneer u overwaarde op uw woning heeft, is het mogelijk uw hypotheek te verhogen. Zo kunt u extra geld vrijmaken, zonder extra spaargeld te hoeven besteden. Laat u informeren door de adviseurs van Schulz financiële diensten en kies de financieringsvorm die het beste bij u past.
 

Een extra financiering alleen mogelijk met overwaarde

 
Het is alleen mogelijk uw hypotheek te verhogen wanneer de woning overwaarde heeft. Dit houdt in dat uw woning meer waard is dan de hoogte van uw huidige hypotheek. Ter illustratie: is uw woning € 300.000 waard en heeft uw een hypotheek van € 250.000? Dan bedraagt de overwaarde € 50.000 euro. Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor een hypotheekverhoging wanneer u uw woning verbouwt en deze daardoor meer waard wordt. Het gevolg hiervan is dat uw maandelijkse bedrag hoger wordt en u meestal kosten gaat betalen.
 

Op welke manieren kan ik mijn hypotheek verhogen?

Wanneer u uw hypotheek wilt verhogen, heeft u de keuze uit twee opties, te weten: onderhands verhogen of het afsluiten van een tweede hypotheek.
 

Onderhands verhogen

Staat uw huidige hypotheek hoger ingeschreven bij de notaris dan het bedrag dat u momenteel leent? Dan is het mogelijk om uw hypotheek te verhogen tot het bedrag waarvoor de hypotheek is ingeschreven. Uiteraard controleert de bank wel of u dit kunt betalen.
 
Het voordeel van een onderhandse verhoging is dat u geen bezoek hoeft te brengen aan de notaris. De eerste hypotheek voorzag namelijk al in de mogelijkheid tot een verhoging. U bespaart hiermee op de notariskosten. Wel betaalt u net als bij het afsluiten van een tweede hypotheek de gebruikelijke kosten voor het afsluiten van een hypothecaire lening.
 

Tweede hypotheek

Is uw huidige hypotheek niet hoger ingeschreven bij de notaris dan het bedrag dat u momenteel leent? Dan kunt u een tweede hypotheek afsluiten. Samen met de bank bekijkt Schulz financiële diensten wat uw mogelijkheden zijn. Dit gebeurt op basis van uw inkomen en de waarde van uw woning. Let op: verhoogt u uw hypotheek, dan bestaat de mogelijkheid dat uw hypotheek in een hogere risicoklasse terecht komt.
 

Oversluiten kan interessant zijn

Naast de hierboven genoemde opties om uw huidige hypotheek te verhogen, is er nog een optie die interessant kan zijn. In sommige gevallen is het namelijk interessanter om uw huidige hypotheek over te sluiten naar een nieuwe hypotheek. Wanneer u uw huidige hypotheek oversluit en hierdoor uw bestaande hypotheek eerder dan afgesproken terugbetaalt, betaalt u in sommige gevallen een vergoeding voor vervroegd aflossen en andere kosten. Oversluiten is voordelig wanneer uw nieuwe hypotheekrente lager is dan de rente die u nu betaalt.
 

Andere financieringsmogelijkheden:

De verschillende mogelijkheden om een extra financiering voor uw woning af te sluiten zijn dus: een onderhandse verhoging, een tweede hypotheek of oversluiten. Echter, hier blijft het niet bij. Er zijn financieringsvormen die mogelijk voordeliger voor u zijn. Zo kan het door de lage spaarrente interessant zijn om uw spaargeld in te zetten voor bijvoorbeeld de verbouwing van uw woning. Daarnaast kan het interessant zijn - wanneer u een laag leenbedrag (tot € 25.000) wenst - om een persoonlijke- of verbouwingslening af te sluiten. Hiervoor hoeft u namelijk geen kosten voor advies, taxatie en de notaris te betalen.
 
Schulz financiële diensten begrijpt dat het voor u lastig is om tussen de verschillende mogelijkheden de juiste financieringsvorm te kiezen. Wij bekijken graag samen met u welke financieringsvorm het beste aansluit bij uw persoonlijke en financiële situatie.
 

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het verhogen van de hypotheek?

  • Wanneer u uw hypotheek wilt verhogen is een adviesgesprek verplicht;
  • De hypotheek mag na verhoging niet meer zijn dan 100% van de waarde van de woning;
  • Wanneer u een tweede hypotheek afsluit betaalt u advieskosten en eventuele taxatie- en notariskosten;
  • Onder voorwaarden kom je in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Dit geldt alleen bij een verbouwing van de woning;
  • De rente voor de hypotheek is vaak lager dan de rente op een persoonlijke lening.
 

Kosten voor het verhogen van uw hypotheek

 
Wanneer u uw hypotheek wilt verhogen is er een aantal kosten die u maakt. Zo betaalt u afsluitkosten voor uw nieuwe hypotheek. Ook moet de woning opnieuw getaxeerd worden en moet u bij het afsluiten van een tweede hypotheek een bezoek brengen aan de notaris. Maakt u gebruik van de onderhandse verhoging, dan blijven de notariskosten u bespaart.
 
Meer informatie
Heeft u vragen over het verhogen van uw hypotheek of wilt u uw hypotheek laten verhogen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via info@schulzfd.nl of 0168-850647. Wij helpen u graag met een extra financiering voor uw woning.
 
 
SFP Advies is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.