Crowdfunding

Een financieringsvorm voor (toekomstige) ondernemers én investeerders

Crowdfunding, het is een moderne vorm van financiering waarbij de ondernemer een oproep doet om het opgestelde businessplan financieel te ondersteunen. Cruciaal bij crowdfunding is het netwerk waarvan u gebruik gaat maken; is dat van uzelf óf kiest u voor een crowdfundingplatform? Daarnaast moet de marketing van uw bedrijf en de financieringsaanvraag op orde zijn. Zaken waarin Schulz financiële diensten u graag ontzorgt.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is het bij elkaar brengen van investeerders die geld beschikbaar stellen en ondernemers die geld nodig hebben om hun businessplan werkelijkheid te laten worden. Bij crowdfunding benadert de ondernemer investeerders via een crowdfundingplatform om in de onderneming te investeren. De financiering komt veelal tot stand door relatief kleine bijdragen (funding) van een relatief groot aantal mensen (crowd). Het stelt ondernemers in staat om hun project of ambities op een andere wijze te financieren en realiseren.

Verschillende financieringsmogelijkheden

Besluit u te investeren via crowdfunding of wilt u een crowdfunding starten, dan is het goed om te weten dat een crowdfundingplatform verschillende vormen van financiering hanteert, te weten:

  • De gift: de investeerder wil niets voor de gift terug. Dit is vaak het geval bij liefdadigheidsorganisaties en artistieke projecten;
  • De beloning: De investeerder krijgt een materiële beloning, afhankelijk van het type project;
  • De lening: de investeerder wordt binnen een afgesproken periode terugbetaald, met of zonder interest;
  • De investering: de investeerder krijgt in ruil aandelen in de vennootschap die wordt gefinancierd.

Een crowdfunding realiseren

Het opstarten van een crowdfunding kost veel tijd. Iets waar u als ondernemer vaak niet veel van over heeft. Daarom neemt Schulz financiële diensten dit graag voor u uit handen. Er bestaan veel verschillende crowdfundingplatformen. Algemene platformen, maar ook platformen gespecialiseerd in een branche of doelgroep. Voor een succesvolle campagne is het belangrijk om samen te werken met een betrouwbaar en goed passend platform. Onze adviseurs denken hier graag over mee en ontzorgen u in de complete opstart van de leningaanvraag. Wij starten met een quick scan van uw onderneming en beoordelen of de financieringsaanvraag haalbaar is. Daarnaast regelt onze adviseur:]

  • Het crowdfundingsplatform dat het beste bij uw onderneming en aanvraag aansluit;
  • De financieringsaanvraag die door het platform beoordeeld wordt;
  • De pitch van uw onderneming.

Een ondernemer steunen

Een crowdfunding is niet alleen interessant voor ondernemers. Ook investeerders kunnen er hun voordeel mee doen. Voordelen van crowdfunding via Schulz financiële diensten zijn onder meer:

  • Investeren vanaf € 100;
  • Deelnemen aan projecten met een goed rendement en een grote kans van slagen;
  • Kies projecten waar uw interesse naar uitgaan, bijvoorbeeld in uw buurt.

Interesse in crowdfunding? Kom naar ons hoofdkantoor in Zevenbergen.

Schulz is met het hoofdkantoor gevestigd in de Molenstraat in het centrum van Zevenbergen. Parkeren kan gemakkelijk aan de overkant of in de ondergrondse parkeergarage van de Albert Heijn. Het adres is:

Molenstraat 36
4761 CL Zevenbergen
T 0168-850647

Wilt u ook starten met crowdfunding en komt u uit de hoek van Zevenbergschen Hoek, Klundert, Moerdijk of Noordhoek, dan bent u binnen 10 minuten op locatie. Via de verschillende N-wegen rondom Zevenbergen staat u in korte tijd recht voor de deur.

Vanuit de andere kant doet u er iets langer over. Plaatsen zoals Willemstad, Heijningen, Oudemolen en Fijnaart liggen gemiddeld 15 á 20 minuten van het hoofdkantoor vandaan. U kunt via de A59 gemakkelijk de afslag Zevenbergen vinden.

Ook als u uit Breda komt en crowdfunding nodig hebt bent u zo in Zevenbergen. In 20 minuten staat u in de Molenstraat.

Komt u via de andere kant, dan kunt u via de A17 Zevenbergen bereiken. U komt dan uit de richting Oud Gastel, Oudenbosch, Hoeven of Bosschenhoofd. Gemiddeld bent u hier ook zo’n 15 a 20 min onderweg.

Starten met crowdfunding vanuit Zuid-Holland?

Wilt u starten met crowdfunding en komt uit de regio Zuid-Holland? Dan kunt u beter naar onze vestiging in Barendrecht komen. Vanuit Rhoon en Poortugaal bent u binnen 20 minuten op:

Bijdorp-Oost 5
2992 LA Barendrecht
T 010-3110012

Starten met crowdfunding vanuit Tholen?

Onze derde vestiging is in Tholen. U kunt voor meer informatie over crowdfunding of een lekkere bak koffie ons bereiken op:

Simon Lindhoutstraat 1-E/F/G
4691 GA Tholen
T 0168-850647

Heeft u vragen over crowdfunding of bent u geïnteresseerd in deze financieringsvorm? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via info@schulzfd.nl of 0168-850647. We helpen u graag.

 

 

 

 

 

SFP Advies is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok