Bouw aan de toekomst van je onderneming
Wil je investeren, uitbreiden, verbouwen of een nieuw pand voor je onderneming kopen? Oftewel, wil je zakelijk financieren? En heb je hiervoor extra geld nodig om de plannen te realiseren? Bekijk dan de mogelijkheden van zakelijke financiering en vind de financieringsvorm die het beste bij jouw bedrijf past. Samen met een betrokken adviseur van Schulz Financiële Diensten wordt inzichtelijk gemaakt waar de mogelijkheden en kansen liggen, zodat je verder kunt bouwen aan de toekomst van je bedrijf.
Doe nu de online financieringscheck
Voor wie is zakelijke financiering?
Niet iedereen komt in aanmerking voor een zakelijke financiering. Geldverstrekkers stellen verschillende voorwaarden waar een ondernemer of onderneming aan moet voldoen. Enkele voorwaarden zijn onder meer:
- De zakelijke financiering is alleen geschikt voor de rechtsvormen: eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), maatschap, commanditaire vennootschap of een besloten vennootschap;
- De onderneming is gevestigd in Nederland;
- De onderneming staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel;
- De definitieve jaarcijfers van 2 voorgaande boekjaren zijn beschikbaar;
- Betreft het een eenmanszaak, vennootschap onder firma, maatschap of commanditaire vennootschap? Dan mag geen van de eigenaren een achterstandsregistratie bij het Bureau Krediet Registratie hebben.
Verschillende vormen van zakelijk financieren
De zakelijke financiering kenmerkt zich vanwege de eenvoud en duidelijkheid van de afspraken: je leent een bedrag en betaalt dat met rente terug in delen, zoals gezamenlijk overeengekomen. De zakelijke financiering kent verschillende vormen, zoals de zakelijke lening, lease en rekening courant krediet. Je bekijkt samen met de adviseur van Schulz Financiële Diensten welke lening het beste bij jouw bedrijf en situatie past.
Zakelijke lening
De zakelijke lening houdt in dat je een bedrag leent bij de bank. Dit bedrag betaal je vervolgens gespreid terug over een afgesproken periode. Over het geleende bedrag betaal je rente. Hierdoor betaal je meer terug dan dat je hebt geleend. Voor deze financieringsvorm wordt vaak gekozen bij:
- De aankoop of verbouwing van vastgoed. Dit wordt ook wel een bedrijfshypotheek genoemd.
- Een bedrijfsovername of uitkoop
- Het aanschaffen van transportmiddelen en machines.
Lease
Bij de zakelijke financieringsvorm ‘lease’ financiert de bank in machines, apparaten en voertuigen: van een nieuwe bestelbus tot een 3D-printer. Er zijn twee vormen van leasing: financial lease en operationele lease. Bij financial lease sluit je een lening af. Vervolgens betaal je het financieringsbedrag terug in termijnen. Het product is van jou en je loopt hiermee economische risico’s. Bij operationele lease blijft de leasemaatschappij eigenaar. Deze vorm van lease is te vergelijken met huren. Het voordeel van de zakelijke financieringsvorm ‘lease’ is dat het jou de mogelijkheid biedt om de aanschafkosten te spreiden. Hierdoor behoud je financiële ruime om te groeien.
Rekening courant krediet
Een andere vorm van zakelijke financiering is rekening courant krediet. Besluit je deze vorm van financiering aan te gaan, dan kies je voor een zakelijk krediet met een vrij opneembaar bedrag. Met rekening courant krediet kun je rood staan op de betaalrekening. Tot het afgesproken limiet heb je de keuze geld op te nemen of te storten wanneer je dat wilt. Het voordeel van deze financieringsvorm is dat het extra ruimte bied om te investeren in bijvoorbeeld voorraden, inventaris en debiteuren.
De werkwijze van Schulz Financiële Diensten
Voordat je een lening aangaat is het belangrijk om te weten welke hierboven genoemde zakelijke financieringsvorm het beste aansluit bij jouw situatie en onderneming. De volgende stap is om verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dit is een intensief traject dat wij graag voor je uit handen nemen. Na een persoonlijk gesprek en een inventarisatie en analyse van jouw bedrijfsgegevens zoeken wij de best passende financiering voor de onderneming. In onze vergelijking nemen we alle financieringsvormen en -voorwaarden mee. Ook adviseren we je over hoe je de toekomstige aflossing zo laag mogelijk kunt houden. Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.