Zakelijk financieren

Bouw aan de toekomst van uw onderneming met een zakelijke financiering

Wilt u investeren, uitbreiden, verbouwen of een nieuw pand voor uw onderneming kopen? En heeft u hiervoor extra geld nodig om uw plannen te realiseren? Bekijk dan de mogelijkheden van zakelijke financiering en vindt de financieringsvorm die het beste bij uw bedrijf past. Samen met een betrokken adviseur van Schulz financiële diensten wordt inzichtelijk gemaakt waar uw mogelijkheden en kansen liggen, zodat u verder kunt bouwen aan de toekomst van uw bedrijf.

Voor wie is zakelijke financiering?

Niet iedereen komt in aanmerking voor een zakelijke financiering. Geldverstrekkers stellen verschillende voorwaarden waar een ondernemer of onderneming aan moet voldoen. Enkele voorwaarden zijn onder meer:

  • De zakelijke financiering is alleen geschikt voor de rechtsvormen: eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), maatschap, commanditaire vennootschap of een besloten vennootschap;
  • De onderneming is gevestigd in Nederland;
  • De onderneming staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel;
  • De definitieve jaarcijfers van 2 voorgaande boekjaren zijn beschikbaar;
  • Betreft het een eenmanszaak, vennootschap onder firma, maatschap of commanditaire vennootschap? Dan mag geen van de eigenaren een achterstandsregistratie bij het Bureau Krediet Registratie hebben.

Verschillende vormen van zakelijke financiering

De zakelijke financiering kenmerkt zich vanwege de eenvoud en duidelijkheid van de afspraken: u leent een bedrag en betaalt dat met rente terug in delen, zoals gezamenlijk overeengekomen. De zakelijke financiering kent verschillende vormen, zoals de zakelijke lening, lease en rekening courant krediet. U bekijkt samen met de adviseur van Schulz financiële diensten welke lening het beste bij uw bedrijf en situatie past.

Zakelijke lening

De zakelijke lening houdt in dat u een bedrag leent bij de bank. Dit bedrag betaalt u vervolgens gespreid terug over een afgesproken periode. Over het geleende bedrag betaalt u rente. Hierdoor betaalt u meer terug dan dat u heeft geleend. Voor deze financieringsvorm wordt vaak gekozen bij:

Lease

Bij de zakelijke financieringsvorm ‘lease’ financiert de bank in machines, apparaten en voertuigen: van een nieuwe bestelbus tot een 3D-printer. Er zijn twee vormen van leasing: financial lease en operationele lease. Bij financial lease sluit u een lening af. Vervolgens betaalt u het financieringsbedrag terug in termijnen. Het product is van u en u loopt hiermee economische risico’s. Bij operationele lease blijft de leasemaatschappij eigenaar. Deze vorm van lease is te vergelijken met huren. Het voordeel van de zakelijke financieringsvorm ‘lease’ is dat het u de mogelijkheid biedt om de aanschafkosten te spreiden. Hierdoor behoudt u financiële ruime om te groeien.

Rekening courant krediet

Een andere vorm van zakelijke financiering is rekening courant krediet. Besluit u deze vorm van financiering aan te gaan, dan kiest u voor een zakelijk krediet met een vrij opneembaar bedrag. Met rekening courant krediet kunt u rood staan op de betaalrekening. Binnen het afgesproken limiet heeft u de keuze geld op te nemen of te storten wanneer u dat wilt. Het voordeel van deze financieringsvorm is dat het extra ruimte bied om te investeren in bijvoorbeeld voorraden, inventaris en debiteuren.

De werkwijze van Schulz financiële diensten

Voordat u een lening aangaat is het belangrijk om te weten welke hierboven genoemde zakelijke financieringsvorm het beste aansluit bij uw situatie en onderneming. De volgende stap is om verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dit is een intensief traject dat wij graag voor u uit handen nemen. Na een persoonlijk gesprek en een inventarisatie en analyse van uw bedrijfsgegevens zoeken wij de best passende financiering voor uw onderneming. In onze vergelijking nemen we alle financieringsvormen en -voorwaarden mee. Ook adviseren we u over hoe u uw toekomstige aflossing zo laag mogelijk kunt houden. Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Zakelijk financieren? Kom naar ons hoofdkantoor in Zevenbergen.

Schulz is met het hoofdkantoor gevestigd in de Molenstraat in het centrum van Zevenbergen. Parkeren kan gemakkelijk aan de overkant of in de ondergrondse parkeergarage van de Albert Heijn. Het adres is:

Molenstraat 36
4761 CL Zevenbergen
T 0168-850647

Wilt u een zakelijke financiering aanvragen en komt u uit de hoek van Zevenbergschen Hoek, Klundert, Moerdijk of Noordhoek, dan bent u binnen 10 minuten op locatie. Via de verschillende N-wegen rondom Zevenbergen staat u in korte tijd recht voor de deur.

Vanuit de andere kant doet u er iets langer over. Plaatsen zoals Willemstad, Heijningen, Oudemolen en Fijnaart liggen gemiddeld 15 á 20 minuten van het hoofdkantoor vandaan. U kunt via de A59 gemakkelijk de afslag Zevenbergen vinden.

Ook als u uit Breda komt en zakelijk wilt financieren dan bent u zo in Zevenbergen. In 20 minuten staat u in de Molenstraat.

Komt u via de andere kant, dan kunt u via de A17 Zevenbergen bereiken. U komt dan uit de richting Oud Gastel, Oudenbosch, Hoeven of Bosschenhoofd. Gemiddeld bent u hier ook zo’n 15 a 20 min onderweg.

Zakelijk financieren vanuit Zuid-Holland?

Heeft u zakelijke financiering nodig en komt uit de regio Zuid-Holland? Dan kunt u beter naar onze vestiging in Barendrecht komen. Vanuit Rhoon en Poortugaal bent u binnen 20 minuten op:

Bijdorp-Oost 5
2992 LA Barendrecht
T 010-3110012

Zakelijk financieren vanuit Tholen?

Onze derde vestiging is in Tholen. U kunt ons voor zakelijk financieren of een lekkere bak koffie bereiken op:

Simon Lindhoutstraat 1-E/F/G
4691 GA Tholen
T 0168-850647

 

 

SFP Advies is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok