Aankoop zakelijk onderpand

Bent u als ondernemer in de gelegenheid om een bedrijfspand te kopen, dan is dat meestal een verstandige investering. Houd er wel rekening mee dat de regelgeving voor de financiering van een bedrijfspand anders is dan voor een particuliere hypotheek.

Aandachtspunten voor aankoop zakelijk pand:

  • U kunt maximaal 70% van de waarde van het pand gefinancierd krijgen.
  • Het rentepercentage van de lening voor een bedrijfspand is altijd hoger dan voor een particulier pand.
  • De voorwaarden van aflossen zijn anders.

Vergelijken en adviseren

Voordat u een lening aangaat is het is uitermate belangrijk om zo veel mogelijk geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Wij nemen dit traject voor u uit handen. Na een persoonlijk gesprek en een inventarisatie en analyse van uw bedrijfsgegevens zoeken wij de best passende hypotheek voor uw bedrijfspand. In onze vergelijking nemen we alle hypotheekvormen en -voorwaarden mee. Daarbij kijken wij zeker niet alleen naar de traditionele banken. Ook adviseren we u over hoe u uw toekomstige maandlasten zo laag mogelijk kunt houden.  

Minder eigen geld investeren

Voor de aankoop van een zakelijk bedrijfspand heeft u altijd eigen middelen nodig omdat er volgens de regels maar 70% gefinancierd kan worden. Soms staat de liquiditeitspositie van een bedrijf dit niet toe. Dan kijken we met u mee naar alternatieve oplossingen, zoals bijvoorbeeld crowdfunding.

Geïnteresseerd in Aankoop zakelijk onderpand?

Contact opnemen

SFP Advies is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok