Mediation

Heldere afspraken via mediation

Wanneer u besluit te scheiden kan de communicatie tussen u en uw partner moeizaam verlopen. Factoren als emoties, onbegrip en wantrouwen liggen hieraan ten grondslag. Juist tijdens een scheiding is het zaak om de financiële aspecten niet te onderschatten en hier goede afspraken over te maken. Hierdoor wordt onzekerheid in de toekomst voorkomen. Mediation van Schulz financiële diensten biedt hierin uitkomst. Samen maken we in goed overleg afspraken over bijvoorbeeld de alimentatie, hypotheek of het pensioen.

Wat is mediation?

Mediation houdt in dat een geschil tussen twee personen wordt opgelost onder leiding van een onafhankelijk persoon. Die onafhankelijke derde is de mediator. Hij/zij is opgeleid om gezamenlijk alle zaken te bespreken die bijvoorbeeld bij het beëindigen van een relatie komen kijken. De mediator weet voor bijna ieder geschil een passende oplossing te vinden die voor beiden aanvaardbaar is. Gezamenlijk worden zakelijke afspraken gemaakt en opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met de emoties van u en uw partner.

Redenen om te kiezen voor mediation

Bij mediation lost u dus uw conflict op door bemiddeling van een onafhankelijke derde. Maar waarom zou u voor een mediator kiezen?

  • Middels een mediator komt u snel tot een passende oplossing;
  • Mediation draagt eraan bij dat u en uw (ex-)partner de problemen bespreken en eventuele meningsverschillen uit de wereld helpen. Een positief resultaat hiervan is dat het contact na mediation behouden blijft;
  • U en uw (ex-)partner bepalen zelf wat u beiden afspreekt;
  • Mediation is maatwerk en gericht op wat er in uw situatie tot goede afspraken leidt;
  • Bent u gezamenlijk met de mediator eens geworden over de afspraken? Dan kunnen uw (ex-)partner en u een advocaat in de armen sluiten. Deze zal uw gemaakte afspraken laten bekrachtigen door de rechter. Bij scheidingszaken heeft u altijd een advocaat nodig.

Onze werkwijze

Kiest u voor scheidingsmiddeling van Schulz financiële diensten, dan krijgt u altijd te maken met een scheidingsbemiddelaar en tevens mediator. Deze zal enerzijds luisteren naar de behoefte van u en uw (ex-)partner. Anderzijds denkt deze actief mee en zal mogelijke oplossingen met u beiden bespreken. De mediator van Schulz financiële diensten neemt u mee langs alle denkbare onderwerpen, zoals: de verzorging van eventuele kinderen, alimentatie, woning hypotheek, inboedel, spaargeld en pensioen. Pas wanneer beide personen het eens zijn geworden over de gemaakte afspraken, tekenen jullie het convenant (en indien noodzakelijk het ouderschapsplan). De mediator verzorgt het juridische traject bij de rechtbank en de gemeente. Nadat alle stappen zijn genomen, zijn u en uw partner definitief uit elkaar.

Daarom kiest u voor mediation bij Schulz?

  • Een gratis kennismakingsgesprek;
  • Eén aanspreekpunt;
  • Afspraak aan huis of op locatie;
  • Schulz levert: mediation, financieel advies, juridische afhandeling en nazorg.

Wat zijn de kosten?

De kosten kunnen niet op voorhand worden bepaald. Er wordt gestart met een gratis kennismakingsgesprek en op basis hiervan maken wij een schatting. Wanneer meerdere afspraken noodzakelijk zijn om overeenstemming te bereiken over de te maken afspraken, liggen de kosten hoger, dan wanneer u na één afspraak al tot een compromis bent gekomen. Daarnaast moet hier nog de tijd bij op worden geteld die de mediator nodig heeft voor de verslaglegging en het opstellen van het convenant en eventuele ouderschapsplan.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid Hoofdkantoor Zevenbergen:

Schulz is met het hoofdkantoor gevestigd in de Molenstraat in het centrum van Zevenbergen. Parkeren kan gemakkelijk aan de overkant of in de ondergrondse parkeergarage van de Albert Heijn.

Molenstraat 36
4761 CL Zevenbergen
T 0168-850647

Wilt u mediation van Schulz en komt u uit de hoek van Zevenbergschen Hoek, Klundert, Moerdijk of Noordhoek, dan bent u binnen 10 minuten op locatie. Via de verschillende N-wegen rondom Zevenbergen staat u in korte tijd recht voor de deur.

Vanuit de andere kant doet u er iets langer over. Plaatsen zoals Willemstad, Heijningen, Oudemolen en Fijnaart liggen gemiddeld 15 á 20 minuten van het hoofdkantoor vandaan. U kunt via de A59 gemakkelijk de afslag Zevenbergen vinden.

Mediation Breda

Ook als u uit Breda komt en mediation nodig hebt bent u zo in Zevenbergen. In 20 minuten staat u in de Molenstraat.

Komt u via de andere kant, dan kunt u via de A17 Zevenbergen bereiken. U komt dan uit de richting Oud Gastel, Oudenbosch, Hoeven of Bosschenhoofd. Gemiddeld bent u hier ook zo’n 15 a 20 min onderweg.

Bereikbaarheid vestiging Barendrecht

Heeft u mediation nodig en komt uit de regio Zuid-Holland? Dan kunt u beter naar onze vestiging in Barendrecht komen. Vanuit Rhoon en Poortugaal bent u binnen 20 minuten op:

Bijdorp-Oost 5
2992 LA Barendrecht
T 010-3110012

Bereikbaarheid vestiging Tholen

De derde vestiging is in Tholen. U kunt ons voor een gratis kennismakingsgesprek bereiken op:

Simon Lindhoutstraat 1-E/F/G
4691 GA Tholen
T 0168-850647

Benieuwd naar de mogelijkheden die Schulz financiële diensten u biedt als mediator? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met een van onze mediators via: info@schulzfd.nl of 0168-850647.

 

 

 

SFP Advies is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok