Verbouwen

In plaats van te verhuizen kunt u ook de keuze maken uw huidige woning op te knappen. Bijvoorbeeld een nieuwe keuken, badkamer of de aanbouw van een dakkapel voor het creeren van meer ruimte in uw huidige woning. Indien u geen eigen geld beschikbaar heeft, is er nog steeds de mogelijkheid dit te financieren. Als de verbouwing betrekking heeft op uw eerste eigen woning (hoofdverblijf), is de rente van deze hypotheek fiscaal aftrekbaar.

Financiële mogelijkheden

Welke mogelijkheden zijn er tegenwoordig nog voor het financieren van een verbouwing?

  • Het benutten van extra ruimte binnen uw huidige hypotheek
  • Een tweede hypotheek bovenop uw huidige hypotheek
  • Een krediethypotheek
  • Uw huidige hypotheek omzetten en verhogen
  • Een doorlopend krediet of persoonlijke lening (rente ook fiscaal aftrekbaar indien het wordt gebruikt voor de verbouwing van uw hoofdverblijf)


Uiteraard zijn al deze mogelijkheden aan strenge regels gebonden en is het afhankelijk van uw persoonlijke situatie wat er definitief haalbaar en best passend is. Schulz Financiële Diensten kan u ook op dit punt goed adviseren. Na onze inventarisatie is het snel duidelijk of u uw verbouwplannen kunt realiseren!


Nieuwsgierig?

Neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek.

SFP Advies is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok