Levensverzekering goedkoper

Dalende premies

De gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering is in een jaar tijd gedaald met 7,6%. De laagste premies daalden zelf met 38%. De hoogste premie is nu 4,2 keer zo hoog als de laagste premie.

Dit blijkt uit MoneyView’s Special Item over overlijdensrisicoverzekeringen (orv). Lagere premies gelden in de regel voor nieuwe klanten, maar bij een aantal verzekeringen kunnen ook bestaande klanten profiteren van lagere premies. Bij 21 van de 58 onderzochte orv’s is het mogelijk de polis over te sluiten zonder gezondheidswaarborgen. De verzekerde moet daarvoor wel zelf actie ondernemen. Verzekeraars stellen daarbij vaak de eis dat het verzekerde bedrag en de einddatum gelijk moeten zijn aan die van de oude polis. Overigens is oversluiten alleen zinvol als het premievoordeel groter is dan de eventuele kosten van het oversluiten.

 

Goedkoopste

MoneyView heeft 55 orv’s met een gelijkblijvende dekking onderzocht en 52 orv’s met een annuïtair dalende dekking. Daarbij zijn ruim veertienhonderd klantprofielen doorgerekend. Bij de orv met gelijkblijvende dekking komen Risico Plan van Erasmus Leven, orv van Generali en de orv zonder afkoopwaarde van TAF als goedkoopste uit de bus. Deze laatste twee, Generali en TAF, zijn samen met de orv van Patronale ook bij een annuïtair dalende dekking de goedkoopste.

Als meest flexibele orv’s krijgen Dazure (GoedIdee) en TAF (Personal orv en Special orv, beide met afkoopwaarde) de hoogste waardering van MoneyView.

SFP Advies is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok